Novi Sad
24.04.2012.
12:20
Novosadska policija najavila je nastavak akcije pojačane kontrole i sankcionisanja prekršaja koje čine pešaci.
  • 04.05.2012 22:59
    Opet pršti od pameti.

    Najavljivanje akcija ima itekako velikog smisla. Kako vam samo nije teško da kucate komentare, a teško vam je bar maaalčice da razmislite. Možda grešim - možda ste i pokušali, pa stvarno ne razumete.
  • panonija

    25.04.2012 19:32
    a šta sa drugima ?
    Lako je ćapavati ove na dve noge što idu ili trče , nego šta sa razuzdanim motorašima na mostu slobode ?????? Urlaju sa tim mašinama , samo sunce da grane. Izvinjavam se , ne urlaju nego divljalju......gde ste policajci u civilu !?
  • @Bajic - Parking servis

    25.04.2012 07:43
    @Bajic - Parking servis
    Danas toga nema i zato kušuj. Na većini pešačkih prelaza postoji odvojen deo koji predstavlja stazu za bicikle i blagoizvoli od*ebati odatle, pa ti niko neće zvoniti. Lično i ne zvonim nego samo projurim između (nikog nikad nisam povredio, naravno) par puta tako i da vidiš kako paze ljudi.
  • @ budala

    25.04.2012 06:37
    To policijo gazi nas dok smo dole !!!
    Stvarno ako nemaš para hleba da jedeš, pazi šta radiš !!! Ali komentar za policiju ti je na mestu. Ima ih dosta koji prave prekršaje zato što znaju da mu kolega neće naplatiti kaznu. Mogao bi neko stručan da nam protumači da li uniformisano lice, na ovoj fotografiji pravilno i bez ugrožavanja ostalih učesnika vrši redovnu kontrolu saobraćaja. Da li vozilo treba da zaustavi na sredini saobraćajnice ili treba da ga izdvoji na rub ili pored saobraćajnice?!
  • Zar Je Bitno?

    24.04.2012 20:48
    A sustina?
    Kadija te tuzi, kadija ti sudi...
    Dugogodisnji ucesnik u sabobracaju sam, i kao vozac sto automobila sto moticikla, naravno i kao pesak.
    Nedavno zaustavise me saobracajci u civilu jer sam po njima nepropisno presao Bul.oslobodjenja u zoni manjoj od 100m od pesackog prelaza.Kada vas zaustavi policajac zbog prekoracenja brzine, postoji instrument kojim vam je tu istu merio, kada sumnjaju da ste popili takodje vam uvale neki uredjaj, a u slucaju da prelazite ulicu dobijete fotografiju...
    Elem, na moje pitanje kojom metodom su utvrdili da je to mesto na kojem stoje tacno 100m od pesackog prelaza,posto nisam ugrozio ostale ucesnike u saobracaju svojim prelaskom preko ulice, nisam dobio odgovor, vec su me uputili da kaznu platim ili odem kod sudije za prekrsaje po skracenom postupku i to gle ni manje ni vise nego u stanicu policije u Sajkaskoj ulici..Jos su mi na kraju rekli, da je njima sef tako naredio, pa nece se valjda buniti protiv nekog koji zna i da cita i da pise!!!
  • lala

    24.04.2012 20:15
    A da ti u civilu kontrilisu malo razne inspekcije da li vrse svoj posao i primaju mito?
  • Budalla

    24.04.2012 19:13
    A da kontrolišeš milicijo dilere,lopove,pedofile..
    Samo kad su pešaci najveća pretnja ovog savršenog društva, slažem se da treba sve nas kazniti koji volimo onako van pešačkog da pređemo ali da li je to sad najneophodnije!Mislim da bi trebali žandarmeriju,SAJ,Tadićeve Kobre ma i vojne rezerverviste poslati na ulice Novog Sada da pohapse tu pošast pešake što prelaze van pešačkog!Samo nek su narko dileri,lopovi,pedofili,manijaci i kojekakve psihopate bezbedne i prelaze na pešački prelaz!Užas
  • Slusalac

    24.04.2012 16:26
    Predlog
    Ucesnik sam u saobracaju na ovaj ili onaj nacin,ali mi je ne shvatljivo da se ovakve akcije najavljuju kao i mesta gde ce biti radarska kontrola.
    Zakon je donet da se postuje svakoga dana ,a ne samo par sati nedeljno ili mesecno.
    Posebno bi trebalo obratiti paznju na kriticna mesta osim Futoske pijace i bul.M.Pupina.
    Jedno od tih mesta je ugao Kisacke i Temerinske.Po skretanju autobusa iz Kovilja,Budisave,Kaca,Sangaja u Kisacku ulicu postoji stajaliste.Putnici po izlasku iz autobusa u stampedu pretrcavaju ulicu ispred autobusa u koliko je na stajalistu preko osmica ili kec. Isti je slucaj oko medjumesne autobuske stanice tamo bolje da nema semafora jer ga ionako pesaci ne postuju,kao ni postojece pesacke prelaze.Ne postuje se ni obavezno koriscenje biciklisticke staze od strane vozaca bicikla i bicikla sa motorom,a najgore je sto verovatno ni pojedini policajci ne znaju za postojecu obavezu.
  • Bajic

    24.04.2012 16:03
    Parking servis
    Da li ce kaznjavati bicikliste koji voze bicikle po pesackom prelazu,po pesackim ostrvima i trotoarima i jos zvone pesacima da se sklone?
    Kad sam bio mali i polagao vozacki ispit postojalo je pravilo da se bicikl gura preko pesackog prelaza.A danas?
  • @ budala

    24.04.2012 14:40
    "To je rešenje za krizu, deri ubogi narod koji nema hleba da jede."

    Ako si ubog i nemas hleba da jedes ti nemoj da prelazis van pesackog prelaza ili na crveno pa ce ti u dzepu ostati 5.000 dinara za ´lebac.

    Ili jos bolje. Ako si ubog i siroma´ nemoj bacati pare na internet. Kupi ´leba za te pare.
  • 24.04.2012 14:33
    Slusalice
    Da li igde u zakonu pise (i gde) da li kaznjivo prelaziti ulicu na zeleno za pesake, na pesackom prelazu, sa jednom ili dve slusalice u usima?
  • ns

    24.04.2012 13:56
    pod broj jedan smešno je što se ovakve akcije najavljuju, još smešnije da i pored najave uhvate gomilu ljudi a tragično je što je bezbednost u saobraćaju tj. kontrola svedena samo na određeno vreme trajanja akcije. u suštini ova vest je o tome da će u to i to vreme tamo i tamo policija raditi svoj posao.
  • 1 NS

    24.04.2012 13:39
    Cenovnik?
    Ako žurim, da li mi je jeftinije da pređem na crveno ili da pređem pored pešačkog? :)
  • Lalla

    24.04.2012 13:22
    sve ...sve...ali...
    sve,sve kontrolisu..
    ali vespe su nedodirljive,dok jurcaju biciklistickim stazama....
    oni sa mobilnim telefonima u raskrsnicama sto voze jednom rukom bez zmigavaca...
    i taksisti za koje Zakon o bezbednosti saobacaja ne vazi.......
    Druze Tito,skrenusmo sa puta;
    Sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!!!!!!..........
  • Bubble

    24.04.2012 13:04
    bome kada vidim neke pesake kako pretrcavaju, prosto pozelim da ih neko pokupi.
    Pogotovo kod bazara kada preskacu one betonske saksije iliti ostrvo...
  • liman

    24.04.2012 12:55
    da li policajac sme na ovakav nacin da vrsi "rutinsku kontrolu"?
  • budala

    24.04.2012 12:44
    To policijo gazi nas dok smo dole !!!
    To je rešenje za krizu, deri ubogi narod koji nema hleba da jede. Samo da se kažnjava, naravno sve je to u našem interesu. Ko kažnjava policajce koji razgovaraju mobilnim telefonom dok voze službeni auto ili motor, kada parkira auto na sredini pešačke staze da bi otišao u trafuku po cigarete, bez šapke na glavi, prolaze kroz semafor na crveno bez rotacije, voze preko ograničenja....... pa i prelaze ulicu gde to nije dozvoljeno? Koliko puta vas je obišao policijski automobil, kršeći prekoračenje brzine ili preko pune linije? Dnevno, policajci naprave isti broj prekršaja kao i mi civili ali ih niko za to ne kažnjava.
  • Maki021

    24.04.2012 12:37
    Smejurija
    Najavili raciju u trajanju od 6 sati, samo još nisu dali tačnu lokaciju, mada nije teško naslutiti naročito ako se uzme u obzir cela skalamerija koju koriste. Pešaci predstavljaju ozbiljan problem za saobraćaj a time se niko ne bavi. Svaki dan doživim po neki stres zbog "pametnjakovića" koji trče za busom na odavno crvenom svetlu, mrzi ih da idu na pešački pa preseku preko četiri trake i to sve dijagonalicom i bez žurbe. Nisu ni vozači mnogo bolji ali zato postoje kamere, saobraćajci koji se kriju iza žbunja i parkiranih automobila, kazne mogu stići i na kućnu adresu pošto postoje registarske tablice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna